Как да съм сигурен в техническото състояние на колата

Как да съм сигурен в техническото състояние на колата
Дата: 27-Apr-2023

Достатъчен ли е традиционният ГТП на колата, за да сте уверени през цялата година, че автомобилът е сигурен и надежден? И Да, и Не. Ето защо.


ГТП е комплексна услуга, чрез която се проверява работата на основни системи на автомобила, чиято изправност е от основно значение за безопасността на пътя. Прегледът се извършва от висококвалифицирани специалисти с помощта на прецизна техника, а нашите служителите ще ви информират при открити отклонения. По този начин преминатият годишен технически преглед дава увереност, че към момента автомобилът ни е безопасен за шофиране.


Но достатъчно ли е това, за да сме сигурни в колата си през цялата година?


12 месеца са време, в което по колата могат да възникнат разнообразни проблеми, дори при правилно периодично обслужване и липса на инциденти. Това е особено валидно за автомобили на възраст над 10 години и такива, претърпели скорошен ремонт. За да сте сигурни и спокойни, заявете в пунктовете ни новата услуга Проверка на техническо състояние на МПС. Тя включва абсолютно всички проверки на вашата кола като в задължителния ГТП:


– Спирачната система – спирачки, ръчна спирачка, ABS и др.
– Кормилната уредба – волан, серво и свързаните системи.
– Рама, шаси, каросерия.
– Състояние на колелата – гуми, окачване, състояние на джантите, оси, и др.
– Правилно функциониране на фарове, габарити, аварийни светлини, стопове, мигачи, електрическо оборудване, акумулатор.
– Оборудване в пряка връзка с безопасността – колани, скоростомер, аптечка, пожарогасител и други.
– Вредни въздействия – отработени газове, шумове, възможни течове.


Единствената разлика от задължителния ГТП е, че за Проверка на техническо състояние на МПС не се издава стикер, който се приспада от цената. По този начин доброволните технически прегледи в нашите пунктовете са отлична бюджетна възможност да се уверите, че шофирате безопасен и надежден автомобил.